Vloertegels

De ondervloer voorbereiden

Als er over een bestaand oppervlak moet worden betegeld moet ervoor gezorgd worden dat het oppervlak vrij is van elke onvolkomenheid en schoon is van stof.

Een deel van de tegels leggen

Een mooi uitziende vloertegel moet gerelateerd zijn aan de wijze waarop de lay-out is gedaan.  Als de lay-out is goedgekeurd door u als klant en als u tevreden bent dan gaan we verder met de volgende stap

Aanbrengen van de tegellijm

De lijm is zeer belangrijk voor het leggen van tegels. Dit doen we eerst heel secuur zodat de voorbereiding is getroffen voor het leggen van de rest van de tegels. We leggen altijd tegels binnen 15 minuten nadat we de tegellijm hebben gesmeerd.

Het plaatsen van de tegels

We plaatsen nu de tegels en plaatsen ze goed vast met een schuivende beweging  zodat hij zich aan de tegellijm kan hechten. Daarna laten we de tegellijm minstens 24 uur drogen en moet u voorkomen dat u op de tegels staat. Uiteraard gebruiken we een levelling systeem tussen de tegels. De overtollige lijm verwijderen we voor het uithardt.

 

Voegen van de tegels

We brengen het voegmiddel in de voegen aan nadat het levelling systeem is verwijderd. Als de voeg geplaatst is gaan we met een spons het overtollige voegmiddel verwijderen.