Hoe wij Wandtegels installeren

Voorbereiding van het oppervlak

Wandtegels kunnen worden geïnstalleerd over gipsplaten en pleisterwerk, maar in natte ruimtes moeten ze worden geïnstalleerd over cementbord of een cementplank. Deze voorbereiding word meestal gedaan door een timmerman. 

Een lay-out maken

We gaan nu kijken wat de beste lay-out is voor uw wand. Hierbij komen diverse aspecten kijken zoals hoe groot de tegels zijn die uw wilt hebben en waar het mooiste resultaat mee word behaald. We gaan eerst testen of de tegels aan de want mooi gaan passen en dan pas gaan we ze leggen.

Aanbrengen van de tegellijm

We gebruiken voorgemengde mastieklijm voor wandtegels op droge locaties. Voor douches en andere natte ruimtes gebruiken we dunvloeibare cementlijm, die zich aan cementplaten hecht en net als cementplaten niet afbreekt als ze nat worden. Voor het beste resultaat gebruiken we onze eigen lijm van nog ff invullen voor hij live gaat.

Wandtegels installeren

Nu alles is voorbereid gaan we bezig met het echte werk. De tegels daadwerkelijk leggen. We gebruiken afstandhouders zodat alle tegels dezelfde ruimte aan voegbalken hebben. We houden uiteraard rekening met zaken die kunnen verschuiven of ‘werken’. We snijden alles op maat zodat het mooi past.

De tegel voegen

Het voegen gebeurt nadat de tegellijm volledig is uitgehard. We verwijderen de afstandhouders en gaan nu tussen de tegels de voeg aanbrengen. Na deze handeling moet er nog gekit worden. Dit doen we langs douchebakken, badkuipen, vloeren en aanrechtbladen met siliconenkit.